Week van de Mediawijsheid

• 17 mei 2021
Sterk wachtwoord instellen Veilig wachtwoord

In de korte week voor Pasen hebben de kinderen van groep 4 t/m 8 de Chromebooks in gebruik genomen. Wat zijn ze lekker snel! Voor het zover was hebben ze van juf Evelyn geleerd over Google, het bedrijf achter de Chromebooks en hoe je een sterk wachtwoord maakt én onthoudt.

De kinderen konden daarna gelijk aan de slag: ze maakten hun eigen wachtwoord voor het Chromebook aan de hand van een wachtzin die ze goed kunnen onthouden. Ook hebben we een begin gemaakt met het maken van afspraken over veilig en bewust omgaan met het device.

De komende tijd gaan we stilstaan bij het belang van een juiste zithouding. Aan de hand van dingen die we in de praktijk tegenkomen, zullen we de afspraken samen verder aanscherpen